![]() |
YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
KIZÇELER
Peri Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: 34 İSTANBUL Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1051 |
Alıntı Cevapla
Konu: YEŞİL MERCİMEK ÇORBASIGönderim Zamanı: 10 Mart 10 Saat 01:34 |
|
GECEDEN 2 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK ISLATILIR SABAH KALKAR KALKMAZ SU DEĞİŞTİRİLİR 1 SOĞANIN CÜCÜĞÜ 2 DİŞ SARIMSAK 1 ORTA BOY PATATES (PATATES KOYMAZSANIZ 1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER İLAVE EDİLMELİ) 1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ (ARZUYA GÖRE) 1 ÇİMDİK TUZ,2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI VEEE MERCİMEKLER İLAVE EDİLİR YAKLAŞIK 4 SU BARDAĞI SU EKLENİP DÜDÜKLÜYE KONULUR 15 DAKİKA SONRA PİŞER BU ARADA 3 ÇORBA KAŞIĞI UN 1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI İLE KAVRULUR PEMBE OLMASI YETERLİ PİŞEN ÇORBANIN SUYUNDAN İYİCE ÇIRPILARAK BİR MİKTAR EKLENİRKİ ÇORBA PÜTÜRLÜ OLMASINÇORBA İLE BEZENEN UN DA ÇORBAYA İLAVE EDİLİR
ÇORBA BLENDIRDAN GEÇİRİLİR (BEBİŞLERİN YEMESİNE BAĞLI AZ PÜTÜRLÜ ,PÜTÜRSÜZ, YADA DİREKT)
5 DAKİKA DAHA KAYNATILIP BEBİŞLERE SERVİS EDİLİR
AFİYET OLSUN KUZULARA!
|
|
![]() |
|
KIZÇELER
Peri Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: 34 İSTANBUL Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1051 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Mart 10 Saat 01:35 |
|
BEN DAHA SONRA KAVANOZLARA KOYUP ILIKKEN AĞIZLARINI KAPATIP BUZDOLABINA ATIYORUM 2 GÜNDE TÜKETTİKLERİNİ TÜKETİYORLAR ARTA KALANIDA BEN YİYORUM OHHH KAN OLSUN CAN OLSUN KUZULARA
|
|
![]() |
|
yasemin
Gonca Anne
Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 09 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 356 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Mart 10 Saat 10:16 |
|
hmmm guzel oldu bu tarif tesekkurler
ben de yesil mercimegi cok severim kuzularimda sevio
melube die bi yemek var patlicanli yesil mercimekli
dun ondan yapmistim mercimeklerinden verdim yediler bi guzel1`
bunu da deniycem ins
ha bi de yesil mercimekte etten dha fazla protein varmisss
|
|
![]() |
|
SERMİN
Gonca Anne
Kayıt Tarihi: 25 Kasım 08 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 660 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Mart 10 Saat 11:00 |
|
teşekürler deniyeceğim hemen
|
|
![]() |
|
YASMİNHS
Bilge Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: kırıkkale:(( Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6524 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Mart 10 Saat 11:00 |
|
ve yeşil mercimek kabızlığa iyi geliyor..muzdariplere duyurulur.....
|
|
![]() |
|
Hülya T.
Peri Anne
Kayıt Tarihi: 25 Kasım 08 Konum: 34 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1426 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Mart 10 Saat 13:24 |
Bende çok severim Eriştelide yaparım. Mercimek haşlanır , diğer tarftan soğan blenderden geçirlir z.yağıda kavurlur 1,5 kaşkı domates salça ilave olunur su ilave edilir sonra erişte ama market eriştesi değil köy eriştesi unlu unlu lave edilir . tuz karabiber hepsi güzelce pişer
( mecimek haşlama suyu kulanırlır su ilavesi yapılır ) üstüne fırın tepsininse küçük doğranmış ekmekler kesilir biraz z. yağı kekik , sarımska tozu harmanlanır ve fırında kızartlır üstüne konularak servis edilir
|
|
|
Sarp & Derin
" My Boys " |
|
![]() |
|
selale
Bilge Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4746 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Mart 10 Saat 13:35 |
|
HULYA BENDE SENIN PISIREDIGIN GIBI PISIRIYORUM AMA, BEN USTUNE FIRINDA KIZARMIS SARIMSAKLI EKMEKLER KOYMAMISTIM HIC BIDE OYLE DENIIM GUZEL GORUNUYO...
BİZDE MERCIMEGI SOYLE YIYORUZ.. PISTIKTEN SONRA BIRAZ ÜZÜM SIRKESININ ICINE SARIMSAK RENDELERIM VE BUNU BIR TABAGA BIR CORBA KASIGI YADA DAHA FAZLA KOYARAK OYLE ICERIZ COKTA SEVERIZ...
|
|
![]() |
|
Hülya T.
Peri Anne
Kayıt Tarihi: 25 Kasım 08 Konum: 34 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1426 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Mart 10 Saat 13:47 |
Canım siz işkembe çorba havasını veiyorsunuz anlaşılannnn
güzel olur ben bugünde bu ekmeği yaptım mercimek çorba üstü için hem pratk hem çok lezzetli oluyor bu ekmekler hafif baharatlı ben bu ekmekleri misafir geldiğinde aynı zamanda yeşil salatayda koyuyorum cesars salatanın vazgeçilmeziii |
|
|
Sarp & Derin
" My Boys " |
|
![]() |
|
selale
Bilge Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4746 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Mart 10 Saat 13:49 |
|
AAAA EVET SALATAYADA SUPER OLUR....BEN BOLE AAA GUZEL OLUR DIYORUM AMA TABI SALATA FILAN SAGLIKLI YEMEKLER MENUDE COK ILGI CEKMIYOR BIZIM
EVET ISKEMBE CORBASINADA KOYARLAR DIMI SIRKE SARIMSAK...AYYY BEN ASLA SAKATAT YEMEM...AMA MERCIMEGEDE COK GUZEKL OLUYO TAVSIYE EDERIM...SENIN YAPTIGIN GIBIDE KESIN DENICEM..
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum ızinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |