![]() |
çalışan annelere bir kaç soru??? |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 123 6> |
| Yazar | |
DD
Süper Anne
Kayıt Tarihi: 30 Haziran 09 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2069 |
Alıntı Cevapla
Konu: çalışan annelere bir kaç soru???Gönderim Zamanı: 25 Şubat 10 Saat 13:48 |
|
arkadaşlar anket gibi olacak ama cevaplarsanız bana ve bir çok çalışan/çalışacak anneye çok yararı olur diye düşündüm.
- bebekler kaç aylıkken işe başladınız?
- bebeklerinizi ne kadar emzirebildiniz? ne kadar sağdınız? ne zamandan itibaren mama takviyesi yaptınız?
- bebeklerinize kim baktı?
- bakıcının/kreşin/anneanne-babaannenin avantajları ve dezavantajları sizce neler?
- çalışırken en çok neyde zorlandınız?
-siz çalışırken çocuklar en çok neyde zorlandı?
- çalışırken en çok aklınıza takılan konu ne oldu?
-zorunluluk olmasaydı çalışmayı mı çalışmamayı mı tercih ederdiniz?
|
|
![]() |
|
zeynepaslitalubalci
Bilge Anne
Kayıt Tarihi: 09 Kasım 08 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7632 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 10 Saat 13:50 |
|
eni konu anket gibi olmuş gerçekten :))
ama tabii çalışamayan bir anne olarak üzerime alınıp cevaplayamıyorum :)))
|
|
![]() |
|
zeyseb
Peri Anne
Kayıt Tarihi: 04 Nisan 09 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1965 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 10 Saat 14:05 |
|
cevap veriyorummm, ermmm;
4 ay 3 hafta
- bebeklerinizi ne kadar emzirebildiniz? ne kadar sağdınız? ne zamandan itibaren mama takviyesi yaptınız?
3,5 ay emzirdim, 1 haftalıkken mama takviyesine başladık, emzirdiğim süre zarfında da olabildiğince sağmaya çalıştım
40 gün annemle beraber baktım, sonra eşimin yıllık izni başladı, o süre zarfında bulduğumuz bakıcı eşimin izninin bitmesine 2 gün kala vazgeçti, sonra kimseyi bulamadığımız için ben annemin yanına (istanbul'a) gittim, 3. ayın sonuna kadar orada kaldım, sonra bakıcı bulduk, ben işe başlayana kadar beraberdik, sonra annem, teyzem, eşimin kuzeni, kayınvalidem dönüşümlü olarak bakıcıya eşlik ettiler
- bakıcının/kreşin/anneanne-babaannenin avantajları ve dezavantajları sizce neler?
bakıcının avantajları bakıcıdan bakıcıya değişiyor bence, yani bazen dezavantaj da olabilir, aynı şey anneanne/babaanne için de geçerli
ben işe döndüğümde kariyer anlamında herşey sil baştan olduğu için, boş boş oturmak zorunda kaldığım, günler veya saatler olmuştu, işte bu beni çok zorladı, evde çocuklarımla olmak varken niye buradayım diye çok sorguladım, bir de tabi ki eski kıyafetlerimin içine girememek, ayakkabılrımı giyememek
sanırım böyle birşey olmadı, deminden beri düşünüyorum, bulamadım doğrusu
bakım veren herkes yeterince sabır gösterebiliyor mu? kurallarımı uygulayabiliyorlar mı? benim hijyen anlayışıma dikkat ediyorlar mı?
kesinlikle çalışmazdım veya yarı zamanlı çalışırdım, benim işim buna uygun çünkü
yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim :)) Düzenleyen zeyseb - 25 Şubat 10 Saat 14:05 |
|
![]() |
|
Şeyda Karam
Peri Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1461 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 10 Saat 14:07 |
|
7 aylıkken
hiç emzirmedim.4.aydan sonra direk mamaya geçtik
Bakıcı
İyi bir bakınız var ise 3 yaşına kadar evde olmalarında fayda var. Biz kreşi 22 aylıkken denedil. Çok hastalandık.Çokkk
Ama kreşin avanstjalarıda çok. Evde olmak özellikle çocuklar için biraz sıkıcı olabiliyor. Bütün evde bir tek kişiyle olmak, onların konuşma sürecini olumsuz etkiliyor. Zeka gelişimlerinde kreşin etkisi büyük. Ben aslında kreşten yanayım. Ama hastalık peşimizi bırakmadı ki. Anneanne- babaanne tecrübemiz olmadığı için yorum yapamıyorum.
Çocuklarla yetience ilgilenememek beni üzüyor , halenn.
Hem ev, hem çocuklar, hem iş bunları hepsi beni zorluyor. HEr şeye yetişmeye çalışmak yorucu.
annesizlikten :) bu benim fikrim.
yemeklerini yedilermi, ne kadar yediler. Çok tv ilzediler mi?
Zorunlu olmasaydım.En az 3 yıl çocuklarımla olmak isterdim. Ama evde yardımcı olmasını isterdim. Düzenleyen karam - 25 Şubat 10 Saat 14:11 |
|
![]() |
|
Sarpsmom
Gonca Anne
Kayıt Tarihi: 28 Kasım 08 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 212 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 10 Saat 14:13 |
|
Umarım faydalı olur....
Sevgiler
|
|
![]() |
|
filiz
Bilge Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 9552 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 10 Saat 14:14 |
|
***5.ayda işe başladım.3 ayı ücretli,2 ay ücretsiz kullandım
*** kadar emzirebildiniz? ne kadar sağdınız? ne zamandan itibaren mama takviyesi yaptınız : mama hep hayatımızda oldu.8,5 ay murti.3,5 ay akın.ben pek sağmadım açıkçası.(çok yalnış yaptım ama murti sürekli emiyordu)
***3.ay bitimine kadar annem,babam,erkek kardeşim ve eşim.3.ayın sonuunda bakıcımız da başladı.5.ayın bitimine kadar hepimiz ben işe başladım annem ve bakıcı(11:00 kadar babam destek ve 16:00 sonra babam yine destek)8.ay bitimine kadar böyle sürdü.sonra iki bakıcı ve hala öyle devam
***:dezavantajı hiççççç olmadı annemin(ben onu açıklayayım).avantajlarını buraya sığdıramam bile.en azından bakıcı konusunda içim rahat bıraktım çocukları ona ve beslenmeleri için allah razı olsun diyorum
***:ya özlem benim için ama inan eve gidince onu fazlasıyla kendime ve onlara veriyorum.birde bazı anlarını kaçırabiliyorum.bana çalışmak çok iyi geldi.
***bence zorlanmıyorlar.çünkü bayanlar çok alakadar onlarla.belki yazın benim götürceğim yerlere götürmezler.ben mutlu olduklarını gözlemliyorum.sevgiyi ve ilgiyi fazlası ile alıyorlar.
***tabiki tamam iyi,annem okey dedi ama başında biz yokuz .bakıcılar ne yapıyor oldu ama evim çok yakın.çokkk idnleyip kapıdan döndük.benden iyi bakıyorlar inan.yeme-içme-bakım-sevgi.ama tabiki anneliğimi yakalayamazlar.ben anneleriyim.
***ben zorunluluk için çalışmıyorum.yani birşekil idare ederdim.belki başladığım 4 ay zorlandım ama istesem şu an çalışmayabilirim.çok şükür babamızın o imkanı var.ama ben çalışmamayı düşünmüyorum.çünkü bebeciklerim için içim rahat,geleceklerine daha çok katkım oluyor ve ben çok pozitif oluyorum.yorucu ama evdekinden çok yorucu değil bence
İNŞALLAH YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR
Düzenleyen kocak - 25 Şubat 10 Saat 14:17 |
|
![]() |
|
YASMİNHS
Bilge Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: kırıkkale:(( Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 6524 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 10 Saat 14:15 |
|
bebekler kaç aylıkken işe başladınız?
-bebeklerim 3.5 aylıklardı işe başladığımda...
bebeklerinizi ne kadar emzirebildiniz? ne kadar sağdınız? ne zamandan itibaren mama takviyesi yaptınız?
-10 ay emzirebildim..sadece ben yokken iiçsinler sağıp dolaba depo yaptım.sadece 1 ay sadece sütüm yetti.1.aydan sonra mama vermeye başladım...ek gıdaya 4.ayın sonunda başladım..
bebeklerinize kim baktı?
-kv baktı :( hiiiç güzel günler değildi..şimdi bakıcımız var ve ben daha mutluyum....
bakıcının/kreşin/anneanne-babaannenin avantajları ve dezavantajları sizce neler?
-eğer iyi bir bakıcı bulduysan şanslısın...bir çok işin senin istediğin gibi yürüyor...ama ilk seferde iyi bakıcı bulamayıp zırt pırt ortada kalan anneler oluyor....babaanne bakınca malum kv-gelin kavgaları ön plana çıkıyor bu eşle yaşanan sorunlarında çoğalmasına neden oluyor...anneanne bakınca ve tabi kv çocukların gereksiz şımartılması durumu doğuyor..yada anneanne bakınca eşle anne arasında kalma durumu da doğabiliyor.....kreş 3 yaşından önce olmuyor zaten ama vakti gelince kreşe vermeyi çok istiyorum....
çalışırken en çok neyde zorlandınız?
-hem ev işi yapıp hem de çocuklarımla kaliteli vakit geçirmek zor oluyor...zira başka yardımcım yok...ama önce kızlarım sonra işler...ha kvyi idare etmek en zoruydu ama :))
siz çalışırken çocuklar en çok neyde zorlandı?
-daha 18 aylıklar şu ana kadarki gözlemim beni hep yanlarında istemeleri oldu...eve gidince uzun süre koluma bacağıma yapışık duruyorlar....evde durduğumdan emin olunca sanırım beni bırakıyorlar...
çalışırken en çok aklınıza takılan konu ne oldu?
-çocuklarım güvende mi,karınları doydu mu vs...hep onların ne durumda olduğu daha doğrusu...
zorunluluk olmasaydı çalışmayı mı çalışmamayı mı tercih ederdiniz?
-tabi ki çalışmazdım...en azından onlar okul çağına gelinceye kadar....
|
|
![]() |
|
selale
Bilge Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4746 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 10 Saat 14:18 |
|
- ben bebeklerim ıkı yas 4 aylıkken krese verdım ve ıkı ay bekleydım alısmalarını sonra işe başladım
- benım sutum azdı önceleri, bebekler ememedıklerınden artmadıda, sagdıgımdada ancak gunde bırer kasık alabıldılrr oda 1 ay surdu yanı bastan berı mamayla beslendıler:(
- ben ve kv....
- kv sonsuz yardım ettigi için, işe başlayana kadar hıc bakıcı tutmadım, işe basşalyıncada sadece cumartesılerı bakıcımız vardı, sımdıde kıs donemı kresten aldım guvendıgımız bır bakıcımız var... tabıkı aıleden bırıne emanet edıp gıdebılmek cok ıyı, gozunuz arkada kalmıyo, ama tabı her anne anne yada babanne buna yanasmıyoda olabılır...ama bıde şu tarafı var anne anne yada babanneye bıraktıgınız zamanda, bı sekılde cocukarı baktıkları ıcın onlara teslım olmus olabılırısnız:)her acıdan!
- çalışırken en cok zorlanılan sey bence eve gelıp bıde ustune ev ısı, yemek, temızlık vs vs yapmak sanırım, tabı cocukları özlemekde var...
- çalışırken çocukların en zorlandıkları seyde sanırım sızın gıdıp de gelmeyecegınız dusunmeleri olabılır, onlarda annelerını özluyolar:(
- çalışırken en çok aklıma takılan konu????offf okadar cok sey takılıyokı kafama...
-zaten cocuklardan öncede calısan bırıydım...hamıleyken ve onlar 2.5 yasıan gelene kadar çalısmadım, aslında belırlı bır yas sınırıda koymamıstım ıse baslamak ıcın..artık krese gıdebılırler dıye dusundum ki cok yararlı oldugunu dusunuyorum...onlar krese basladı eeee bende işe:) |
|
![]() |
|
EMEL
Bilge Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: Eskişehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7674 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 10 Saat 14:22 |
|
valla anket gibi olmuş - eh bende yazıyorum :
bebekler kaç aylıkken işe başladınız?
--- işten çıakrılmayı göz alarak özel bir sektörde ve daha önce şirkette kimseye verilmemiş olmasına rağmen ücretsiz izin talebinde bulunarak 8 ay baktım çok şükür!!!
---- 4 ay emzirebildim....doğdukları günden mama takviyeli.
----- ilk 3 ay annane-babanne dönüşümlü benim yanımda kalarak. 3.aydan itibaren yanıma bir yardımcı alarak - sonrada evde iki bakıcıya emanet ederek :)
---- annane, babanne duygusal boyutlu, oldukça sevecen yaklaşımlarıyla şımartmayı çok seviyorlar. genelde bana göre kendilerinin tecrübeleri daha ön planda oluyor. ama hiç koşulsuz, sorgusuz bakabilen kişilerdir! :)
bakıcı şansına iyi birisi denk geldiyse diyecek bişiy yok, ancak senin gibi 4 4lük olmayacağından elbette hep bir 'acaba'sı var - allah iyileriyle karşılaştırsın. avantajı sana uymuyorsa hadi bırak git diyebilirsin.
----- keşke zorunluluktan çalışmasam diye düşündüm.
------ bence de hiç bişeyde - farkıda olacak kadar büyük değiller bence yenidoğan dönemi.
---- evde istediğim gibi bakılıyorlar mı?
---- bu soruya ilk başta çalışmamayı desemde - şu an iyi ki çalışıyorum diyorum... ama daha esnek saatler ve evime yakın olmasını tercih ederdim.
|
|
![]() |
|
Arzu Özdil
Gonca Anne
Kayıt Tarihi: 09 Kasım 08 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 941 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 10 Saat 14:28 |
|
Ben de cevap veriyorum:
bebekler kaç aylıkken işe başladınız?: Tam 1 yaşındayken başladım
- bebeklerinizi ne kadar emzirebildiniz? ne kadar sağdınız? ne zamandan itibaren mama takviyesi yaptınız?: 3 aya kadar çok az sütüm oldu, sonra bitti. İlk günden itibaren mama ağırlıklı ve süt anne sütüyle besledik
- bebeklerinize kim baktı?: 1 yaşına kadar annem ve ben ve eşim baktık. 2. yıl bakıcı başladı.
- bakıcının/kreşin/anneanne-babaannenin avantajları ve dezavantajları sizce neler? : Bakıcına iş alanına giren her işi buyurabiliyorsun, annene-kayınvalidene rica ediyorsun. Annane-babanne akşam ve gece de var, bakıcı akşam olunca gidiyor.
- çalışırken en çok neyde zorlandınız?: Uykusuz geçen gecelerde evde olunca en azından onlar uyuyunca uyuyabiliyorsun, işe gidince uykusuzluk çok zor oluyor.
-siz çalışırken çocuklar en çok neyde zorlandı?: böyle bir şey olmadı.
- çalışırken en çok aklınıza takılan konu ne oldu? yemeklerini yediler mi, ne kadar yediler.
-zorunluluk olmasaydı çalışmayı mı çalışmamayı mı tercih ederdiniz? Ben çalışmayı tercih ederdim.
|
|
|
18.09.2007 Küçük Kurbağa Poyraz ve Fındıkkurdu Defne'nin annesi
|
|
![]() |
|
Burcu T
Bilge Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: bodrum Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3680 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 10 Saat 14:33 |
|
- bebekler kaç aylıkken işe başladınız? 41.GÜN işe dönmek gerekti..
- bebeklerinizi ne kadar emzirebildiniz? ne kadar sağdınız? ne zamandan itibaren mama takviyesi yaptınız? 5,5 ay emzirebildim..mama takviyesi her daim oldu. - bebeklerinize kim baktı? Anneanne - bakıcının/kreşin/anneanne-babaannenin avantajları ve dezavantajları sizce neler? - çalışırken en çok neyde zorlandınız? İlk günler özlem olsada ,çok da zorluk çekmedim.. -siz çalışırken çocuklar en çok neyde zorlandı? Bilmiyorum.cevap vermiyorlar) - çalışırken en çok aklınıza takılan konu ne oldu? -zorunluluk olmasaydı çalışmayı mı çalışmamayı mı tercih ederdiniz? Çalışmayı tercih ederdim…Ama şartları ben koymalıyım)) |
|
![]() |
|
Leyla
Peri Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1415 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 10 Saat 14:33 |
|
İkizlerim 5 aylıkken geöreve döndüm.
4 ay emzirdim,mama takviyesiyle beraber.Emzirdiğim sürecede sağdığım zamanlar oldu.mamamyı pek sevmedikleri için 5 aylıkken ek gıdaya başladık.
3 yıl anneanne, 2,5 ay hala....
Anneanne baktığı zaman benim koyduğum kurallar bazen uygulanmadı.Ama yemek konusunda hiç proplem yaşamadım.Kreşin çok faydalı olduğunu düşünüyorum, ilk zamanlar sürekli hasta olmaları haricinde.kuralları, paylaşmayı, düzenli yemeyi daha bir sürü şeyi öğreniyorlar.Bide yedilermi yemedilermi diye sürekli aklım onlarda olmasa daha iyi olacak.
Çalışırken anneanne baktığı için evimden uzak olduğum için zorlandım.
Onların zorlandıklarını sanmıyorum....
Kreşe başladığımızdan beri aklıma herşeyşeri takılıyor:)))
kesinlikle ilk 3 -4 yıl çalışmazdım çocuklarımı kendim bakardım ama sonrasında işime dönmeyi tercih ederdim.
|
|
![]() |
|
Süer
Bilge Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: ANKARA Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7658 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 10 Saat 14:49 |
|
- bebekler kaç aylıkken işe başladınız? 5 ay 10 günlüklerken
- bebeklerinizi ne kadar emzirebildiniz? ne kadar sağdınız? ne zamandan itibaren mama takviyesi yaptınız? MErt 8, Defne 8,5 ay, ilk 2 ay günde bir öğün mama verdim, sonra istemediler, işe başlayana kadar sadece emzirdim, işe başlayınca da mesai saatinde iki kere sağarak akşam, gece ve sabah emzirerek 3 ay daha devam ettim
- bebeklerinize kim baktı? 2 aylıklarken yatılı Gürcü bakıcımız başladı, 3,5 ay beraber kaldık, sonra ben işe başlayınca o tek başına baktı, 11 aylıklarken o ülkesine döndü, 1 ay annem idare etti, sonra Gülcan baktı, 25 yaşında çocuk gelişimi mezunuydu, önceleri gündüzlü, sonra benim işteki değişiklikler yüzünden mecburen yatılı kaldı, 20 aylıklarken de kreşe başladılar
- bakıcının/kreşin/anneanne-babaannenin avantajları ve dezavantajları sizce neler? çok küçükken evde bakım çok önemli, anneanne-babaanne şansımız yoktu, olsa da istemezdim, benim kurallarımla bakıldılar, sadece sevmek için geldiklerinde şımartmaları bile yeterli bence bi de bütün gün onlarla olsalar sonumuz ne olurdu? 20 aydan sonra kreşten çok memnun kaldım, tam zamanıydı ve doğru karardı diye düşünüyorum
- çalışırken en çok neyde zorlandınız? bütün gece uyumadan günboyu çalışmakta zorlandım
-siz çalışırken çocuklar en çok neyde zorlandı? hiçbirşeyde bence, onların altı kuru keyfi yerindeydi...
- çalışırken en çok aklınıza takılan konu ne oldu? bakımları konusunda şanslıydık, hep iyi baktılar ama yine de ben olsam daha güzel olacak şeyleri düşündüm hep :)
-zorunluluk olmasaydı çalışmayı mı çalışmamayı mı tercih ederdiniz? maddi güç anlamında çalışmam gerekmeseydi ama üstüne bi de ev işler iiçin birini karşılayabilecek olsaydım çalışmazdım sanırım...
|
|
![]() |
|
edibüdü
Peri Anne
Kayıt Tarihi: 04 Kasım 08 Konum: 34 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1276 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 10 Saat 17:21 |
|
8 aylıkken. Aslında daha önce başlayacaktım da ismi lazım olmayan bir mobil operatör beni doğum iznimde işten attı!
Benim baştan itibaren mama takviyesi az da olsa vardı. İşe başladıktan sonra da sağıp bırakacak kadar sütüm yoktu ama sabah akşam emzirmeye devam ettim 1 yaşına kadar.
bakıcımız
en iyisi güvenilir bakıcı. Bu imkanınız yoksa anneanne-babaanne nezaretinde bakıcı. Çare yoksa (maddi olarak) anneanne babaanne tabii ki.
her sıkıldığımda loto çıksa basıp evime gitsem diye düşündüm ve düşünüyorum...
ben birşeyde zorlandıklarını sanmıyorum. Evet beni özlüyorlar o belli ama daha küçükler başka bir yorum için.
acaba çocuklarımın eğitimi, terbiyesi, disiplini konusunda ben mi söz sahibiyim? Bakıcı mı?
Ben zorunluluktan çalışıyorum desem de hayatımda ciddi revizyon yapıp çalışmayabilirdim. Dolayısı ile işe başladıktan bu kadar ay sonra itiraf etmem gerekiyor ki ben hayat standardımı korumak için(sadece maddi değil bakıcıya sahip olup fink fink gezmek de bir standart bence) ve de kocamın eline bakmaya 37 yaşımdan sonra zor geldiği için başladım. Ha buna kötü birşey diye demiyorum... Ben alışamadım!
|
|
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 123 6> |
| Forum Atla | Forum ızinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |